fredag 31 maj 2013

Bokslut maj 2013

Lästa:
1. Innan jag somnar - S J Watson
2. Extrem; min självbiografi - Sharon Osbourne
3. Förr eller senare exploderar jag - John Green

Sidor lästa: 864.

Bäst: Innan jag somnar.
Sämst: Ingen.

Kvinnor: 2.
Män: 1.

måndag 27 maj 2013

Det är roligt att läsa.

Läsningen rullar på riktigt bra nu. Läste ut "Förr eller senare exploderar jag" idag. Började på "Jag kommer sen..." om diskoteksbranden i Göteborg och den är en hyllvärmare. Har kommit en bit in i den och jag vänder många blad varje gång jag läser. Det känns så skönt!

torsdag 23 maj 2013

Älskar böckernas värld.

Har kommit till fjärde-femte kapitlet i Förr eller senare exploderar jag. Jag är helt inne i boken. Det gick fort för mig att fastna. Annars brukar det ta rätt lång tid innan jag kommit in i boken och bara vill sträckläsa. Just nu vill jag bara stänga in mig i ett rum där absolut ingenting kan störa mig och bara läsa, läsa, läsa i flera dagar eller tills jag har läst ut boken. Jag tar varje litet ögonblick till att läsa - på jobbet när det är lugnt, när jag äter, när barnen roar sig själva, på toa, när jag röker osv. Jag bara måste läsa hela tiden! Denna underbara känsla att läsa en bok man verkligen fastnat i.

Jag älskar att vara i böckernas värld.

Recension: Extrem - min självbiografi

 
Författare: Sharon Osbourne.
Genre: Biografi.
Antal sidor: 319.
Utgivningsår: 2005, 2012 (min).
Förlag: BTM Books.
Utläst: 22 maj 2013.

Info: Den målmedvetna affärskvinnan, den kärleksfulla hustrun och modern, den prisbelönta producenten och den drivande kraften bakom Ozzy Osbourne. I boken berättar hon med egna ord sanningen om familjens märkliga och i allra högsta grad underhållande livsstil. Detta är verkligheten bakom alla rubriker från tidningsomslag världen över. Från fattig flicka till stormrik - Sharon Osbourne lever i dag ett liv som är ljusår från barndomen i södra London. Sharon säger själv att hon levt femtio liv på femtio år. Vi får ta del av öppenhjärtiga berättelser om livet på turne, om vänner som dött och hur hon bekämpade sin bröstcancer.

Mina kommenterar: Intressant att läsa om deras liv från hennes synvinkel. Oftast är ju Ozzy den som det skrivs om och pratas om, Sharon står lite bakom och man vet inte så mycket om henne. I denna boken får man läsa om Sharons uppväxt, hennes liv i musikindustrin, hur hon träffade Ozzy och hennes extrema upplevelser i livet. Vissa saker blir man chockad av att läsa men man känner ändå kärleken mellan henne och Ozzy och till deras barn. Det är inga små händelser man får läsa om, det är allt eller inget hela tiden. Det som jag tyckte var rätt så tjatigt som återkom genom hela boken var beskrivningarna av deras alla hem som dem bott i och ägt i, hur varje hus gjordes om, hur allt såg ut osv osv. Det kunde ha varit mindre beskrivningar om detta även fast dessa husen självklart skulle ha nämnts.
Betyg: 4.

söndag 19 maj 2013

Läslusten tändes direkt.

Har haft det lite knackigt med läsandet på sistone. Läser Sharon Osbournes biografi - den är bra och intressant men det är liten och mycket text så det är jobbigt att läsa. Försökte hitta nåt bra och lättsamt att varva med för att hålla igång läsandet. Men hittade inget så jag har hoppat mellan böcker. Har nu börjat läsa ordentligt i Sharons bok igen och det går undan och det är kul att läsa.

Har velat läsa John Greens bok Förr eller senare exploderar jag sen första gången jag läste en recension om den. Sökte senast idag på Elib om den kommit in men inte då. Kollade en snabbis för ett par timmar sen om nån annan bok och då såg jag. Senast inkomna böcker på Elib var bland annat just denna boken. Jag blev alldeles varm i kroppen.

Så nu måste jag läsa klart Sharons bok så att jag kan börja läsa på John Greens bok. Jag längtar!!

måndag 13 maj 2013

Två nya böcker till bokhyllan.

Det har kommit två nya böcker hem hit. Den vänstra fick jag i lådan idag och köpte den genom gruppen Läs - Byt på Facebook. Den högra hittade jag på en loppis häromdagen. "Inte han" är den tredje av samma författare som jag har här hemma men jag har inte läst nån av dem. Så nu får jag nog ta tag i läsandet av de jag har i hyllan.

torsdag 9 maj 2013

Första e-boken köpt.

Jag kollade runt på Adlibris och vad de hade för e-böcker. En del var till väldigt billigt pris just nu. Fastnade för en bok som jag köpte för 29 kr (ordinarie pris: 131 kr). Den verkar vara riktigt rolig och knasig. Kan passa bra när man vill liva upp humöret lite.

"Feer, sexiga demoner och bittra vättar i en vanlig svensk småstad."

tisdag 7 maj 2013

Läs - Byt! på Facebook

Har gått med i en grupp på Facebook där man kan byta böcker med andra. Har man några böcker som man aldrig kommer läsa, som man inte tycker om, som tar plats eller som man redan har läst ut och inte kommer läsa igen så lägger man ut bild på de böckerna. Kanske nappar någon och den personen har nån bok du vill ha så byter ni bara. = )

Visst låter det bra och roligt?!

Här är länken - Läs - Byt!

torsdag 2 maj 2013

Recension: Innan jag somnar


Författare: S J Watson.
Genre: Thriller.
Antal sidor: 345.
Utgivningsår: 2011, 2012 (svensk utgåva), 2013 (min utgåva).
Förlag: Bazar Förlag.
Utläst: 1 maj 2013.

Info: Minnen gör oss till dem vi är.

Så vad skulle hända om du förlorade dem varje gång du somnade?

Ditt namn, din identitet, ditt förflutna,

till och med de människor du älskar tänk om allt försvinner under natten.

Och den enda du kan lita på bara berättar halva sanningen.

Välkommen till Christines liv.


Mina kommentarer: En riktigt spännande bok, den kröp innanför skinnet. En bladvändare. Det är väldigt mycket detaljer hela tiden så efter att man läst ett tag måste man ta en paus för att orka. I början kan alla dessa detaljer verka sega men bara man ger den tid och kommer över den första biten så blir det riktigt bra. Ju längre man kommer i boken desto svårare blir det att lägga ifrån sig boken. Man bara måste läsa lite till, man bara måste veta vad som händer. Spänning hela tiden och när man inte trodde att det kunde bli mer spännande så händer något mer häpnadsväckande. Jag kan verkligen rekommendera denna boken! Denna bok blir nog årets bästa för jag tvivlar på att jag kan hitta någon som mäter sig med denna.
Betyg: 5.