torsdag 28 november 2013

Recension: Och så levde de lyckliga



Författare: Lucy Dillon.
Uppläsare: Anna Maria Käll.
Genre: Roman.
Speltid: 16 tim 12 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utläst: 28 november 2013.

Info: När Anna får ta över den lilla övergivna bokhandeln i Longhampton går hennes dröm i uppfyllelse. Dessutom får hon annat att tänka på än maken Phil, de tre aviga bonusdöttrarna och deras hyperaktiva dalmatiner. Snart är hennes butik fylld av böcker med hisnande berättelser om kärlek, äventyr, hemliga trädgårdar och borttappade hundar. Ändå fattas något i Annas liv för att hon ska få den riktiga lyckokänslan. Annas perfektionistiska väninna Michelle, med sin blomstrande inredningsaffär, har stora planer för framtiden. Men när mörka hemligheter från det förflutna dyker upp och katastrofen hotar att slå sönder tillvaron, är det slut på alla romantiska drömmar. De två väninnorna kommer att tvingas att fatta livsavgörande beslut.


Mina kommentarer: Lucy Dillon är helt klart en av mina favoritförfattare. Hennes romaner passar mig perfekt. Denna innehåller flera av mina favoritämnen - böcker, hundar, familjerelationer, vardag och allt vad det kan innebära. Underbar bok som jag tycker tar upp allt man kan önska sig. En stark favorit!

Betyg: 5.

torsdag 21 november 2013

Recension: Fördelarna med en kollaps



Författare: Jonathan Tropper.
Uppläsare: Johan Holmberg.
Genre: Roman.
Speltid: 8 tim 23 min.
Förlag: A nice noise.
Utläst: 21 november 2013.

Info: Silvers liv har kollapsat. Inte nog med att han är en lönnfet överårig rockstjärna med en exfru som ska gifta sig med den perfekte mannen, och en tonårsdotter som råkat bli gravid, nu har han dessutom fått en mindre stroke. Alla i Silvers omgivning förutsätter att han ska genomgå operationen som kan rädda honom, men Silver är inte säker på om hans liv är värt att rädda. Samtidigt som han förbereder sig på att kanske dö förändrar stroken Silvers hjärna och ur hans mun kommer allt som han aldrig tänkt säga högt.

Mina kommentarer: En typisk Tropper-bok. En tragedi som ger positiva och negativa konsekvenser för många personers liv. Bra bok, som jag tyckt med dem andra jag läst av honom men detta var väl inte den bästa. Dock är den helt godkänd.
Betyg: 3.

söndag 17 november 2013

Recension: Mina fräknar



Författare: Sofia Hallberg.
Uppläsare: Pia Poppelin.
Genre: Roman.
Speltid: 10 tim 17 min.
Förlag: Din röst.
Utläst: 17 november 2013.

Info: 40-åriga Karin Silvius sitter vid köksfönstret i Vasastan och betraktar livet som pågår utanför. Hon hoppar mellan sporadiska uppdrag hos Manpower och är förlovad med Mats sedan hur länge som helst, men har alldeles tappat bort sig själv - i relationen och i livet.

På våningen ovanför bor Sabine, som varken behöver eller vill ha en man. Gemensamt har kvinnorna att de längtar efter barn. En vänskap inleds och allting förändras. Karins avsomnade tillvaro börjar motvilligt vakna och när hon en dag tittar på fräknarna på sin hud upptäcker hon något mycket märkligt ...


Mina kommentarer: En riktigt bra vardagsroman. Man vill veta hur det går för Karin i livet - kommer allt ordna upp sig för henne i slutänden?
Betyg: 4.

söndag 10 november 2013

Recension: Femtio nyanser av mörker



Författare: E L James.
Genre: Romance.
Antal sidor: 539.
Utgivningsår: 2012.
Förlag: Norstedts.
Serie: Femtio nyanser del 2.
Utläst: 10 november 2013.

Info: Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.
Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför ... 

Mina kommentarer: Bra med mycket spänning. Men jag tycker att del 1 är bättre. Denna, del 2, har en tendens att bli nästan för mesig emellanåt - även fast det fortfarande är mycket sex med råa inslag så är det mer vanligt sex i tvåan än i ettan. I ettan var det rått hela tiden - en anledning till att jag började läsa dessa och anledningen till att jag ville ha dem. Men denna var alldeles för mesig. Har del 3 hemma men ska nog läsa något annat emellan annars kanske besvikelsen blir för stor om den tredje delen blir ännu mesigare. 
Betyg: 3.