tisdag 31 december 2013

Bokslut 2013!

Lästa: 29 st.
Sidor lästa: 5329 st.
Timmar lyssnade: 149 tim 56 min.
Lånade: 3 st.
Köpta: 24 st.
Fått: 2 st.

Kvinnor/Män: 18/10.
E-böcker: 3 st.
Pocket/Danskt band: 15 st.
Ljudböcker: 10 st.
Inbundna: 1 st.
Hyllvärmare: 5 st.

Årets bästa: Innan jag somnar.
Årets sämsta: Viskleken.
Årets överraskning: Dolda fel och brister.
Årets besvikelse: Femtio nyanser av mörker.
Årets otäckaste: Innan jag somnar.
Årets känslostorm: Förr eller senare exploderar jag.

tisdag 24 december 2013

Mina bokiga julklappar

Fick några julklappar i år trots att man mest fokuserar på barnen. Det blev två böcker - I kroppen min av Kristian Gidlund och en självhjälpsbok om att vara good enough förälder. De två köpte jag själv. Sen fick jag 2 års prenumeration på tidningen ViLäser av min kära man. Trots att han inte tycker om alla mina böcker som jag drar hem så vet han hur han ska göra mig glad. : )


lördag 21 december 2013

Recension: Inbox (1)

Författare: Daniel Glattauer.
Genre: Roman.
Antal sidor: 203.
Utgivningsår: 2006, 2013 (min).
Förlag: Pocketförlaget.
Utläst: 17 december 2013.

Info: Emmi mejlar Leo av misstag, när hon försöker avsluta en tidningsprenumeration. Några få mejl är allt som behövs för att tända en gnista av intresse mellan dem, och snart delar de sina innersta hemligheter, önskningar och passioner med varandra. Det är säkert bara en tidsfråga innan de kommer att träffas på riktigt. Men de skjuter hela tiden upp ögonblicket - och Emmi är trots allt lyckligt gift...

Inbox (1) är en rolig, kvick och helt uppslukande roman om en kärleksaffär som utspelar sig helt via mejl. En klassisk kärlekshistoria i nutida inramning.

Mina kommentarer: En bok helt i min stil. Den är skriven i mejlformat och är väldigt lätt att läsa just därför. Det går upp och ner i Emmis och Leos relation - ena dagen vill dem inget annat än att träffas och sluka varann med hull och hår för att sen redan dagen efter skriva ångerfulla mejl till varann. Jag gillar verkligen att läsa om deras upp- och nergångar. En bok att sluka då man vill veta hur det ska gå mellan dem. Kommer dem att träffas? Kommer det att bli de två? Hur går det med Emmis äktenskap?  Ett överraskande slut var det också och det var roligt just för att den inte blev förutsägbar överhuvudtaget.
Betyg: 5.