torsdag 30 januari 2014

En stund för mig själv

Barnen är lagda, väntar bara på att den äldsta sonen ska somna med sin pappa. Jag har tagit fram godis, en tillbringare med vatten och en ny bok att börja frossa i. Ska bli skönt att inta ryggläge en stund då min rygg har bråkat massor med mig idag.

Recension: Livet efter dig


Författare: Jojo Moyes.
Genre: Roman.
Antal sidor: 397.
Utgivningsår: 2013.
Förlag: Printz Publishing.
Serie: Lou Clark del 1.
Utläst: 30 januari 2014.

Info: Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig att hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. 

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.



Mina kommentarer: Massor av känslor - kär, glad, ledsen, arg, lycklig, irriterad. Allting i samma bok. En riktigt bra bok! Hoppet fanns ända in i det sista och man kände allt det huvudpersonerna kände. Jag kände mig helt uppslukad av historien, relationerna, personerna, känslorna. En bok jag verkligen rekommenderar alla att läsa.
Betyg: 5.

onsdag 29 januari 2014

Tre nya böcker hittade idag

Dessa tre hittade jag på Willys idag. De var 1 för 29 kr, 3 för 59 kr. Min kära man kläckte denna nyhet för mig och då va jag ju tvungen att kolla vad dem hade. Mannen fick lite godis som tröst. : )

fredag 24 januari 2014

Veckans bokbloggsjerka

Veckans fråga i bokbloggsjerka:
Har du ett konto på Boktipset, Goodreads eller båda? Vilken av dem är bäst och varför?

Svar:
Jag har konto på båda men är mer aktiv på Boktipset även fast jag är väldigt lite aktiv på den sidan också. Jag tycker att Boktipset är bättre för det är svenskt och jag föredrar sånt där jag inte behöver krångla en massa med annat språk plus att det är dåligt med svenska titlar på Goodreads. Sen gillar jag betygestimatet som finns på Boktipset.

torsdag 23 januari 2014

En kort enkät

1. Vad heter boken du läser just nu?
Livet efter dig - Jojo Moyes

2. Hur långt har du kommit?
Till sidan 128.

3. Beskriv boken med tre ord.
Intressant, mysig, sorglig.

4. På en skala mellan 1-5, hur bra är den hittills?
3 men tror att det blir högre.

Tredje bokmärket (smycke)


Detta är det tredje bokmärket jag har gjort.
Lite "barnsligt" tema kanske men jag gillar det.
Enkelt och fint.

onsdag 22 januari 2014

100 sidor lästa

Har läst 100 sidor ur Livet efter dig och jag är totalt fast. En riktigt mysig bok och just detta med att jobba som assistent, som har varit min dröm sen jag va 13 år, känns lite extra i hjärtat. Efter 100 sidor vill man fortsätta läsa om hur Louisa och Will försöker komma överens på sina egna sätt och man är nyfiken på hur det kommer gå för dem. Kommer dem att komma närmare varann? Kommer dem lära känna varann tillslut? Åh, vad jag önskar att jag hade mer tid och ork för att läsa just nu. Vill helst sitta hela dagarna med näsan i denna boken.

Nu måste jag i alla fall sova efter att ha läst ytterligare ett kapitel. Jag som bara skulle läsa ett par sidor... Urk, kommer va så trött imorrn när väckarklockan ringer. Men böckernas värld är ju alldeles, alldeles... underbar...

Godnatt!!

tisdag 21 januari 2014

Egengjorda bokmärken (smycken)

Idag kom ett litet men underbart paket till mig. Mina pysselgrejer hade kommit! När barnen gått och lagt sig tog jag fram material och verktyg och satte igång att skapa.

Detta blev mina första försök och jag är riktigt sugen på att göra flera och utvecklas.








måndag 20 januari 2014

En kärlekshistoria

Påbörjade denna idag... Hoppas på många tårar och mycket kärlek.

Recension: Sex and the mammaliv


Författare: Hannah Widell.
Genre: Biografi.
Antal sidor: 173.
Utgivningsår: 2013.
Förlag: Printz Publishing.
Utläst: 20 jan 2014.

Info: Jag är en ensamstående småbarnsmamma, en singelpingla i verkligheten med kött, blod och trassligt hår. Jag har just lämnat kärlek bakom mig, en kärlek som har utbildat mig i vad jag inte vill ha, men också visat mig hur härligt det kan vara att leva med en annan människa Jag tänker på de män jag träffar nu. Det är som om jag provsmakar kärleken.Tar lite av varje.

Hannah har just kommit ur en uppslitande skilsmässa, och kastar sig ut i sitt nya dubbelliv halva tiden är hon hängiven småbarnsmamma, andra halvan singelpingla i det spännande nattlivet vid Stureplan. Däremellan jonglerar hon en framgångsrik mediakarriär. 

Vi får möta Hannah precis när hon satt stopp och bestämt sig för att hon sörjt skilsmässan färdigt det är dags att ändra riktning på sitt liv, börja dejta igen och våga söka efter den stora kärleken.

Det blir ett intensivt år fullt av flirtar, män, familj och vännerna som aldrig sviker. Alla delarna finns här, och inget lämnar oss oberörda när vi får tjuvkika in bland smutstvätt och cocktails. 

Sex and the Mammaliv är en ärlig, varm och självutlämnande bok om kärlekslängtan, mammavardag och uteliv, och ett skilsmässoplåster för alla som går igenom en tuff separation. 


Mina kommentarer: Ren nöjesläsning för mig som var riktigt härlig. Den här boken behövde jag. Jag tyckte om att läsa om en vanlig vardag med småbarn, jobb, vänner, festande och dejtande. En riktigt mysig bok!
Betyg: 5.

fredag 17 januari 2014

Veckans bokbloggsjerka

Veckans fråga i bokbloggsjerka:
Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Svar:
När det gäller böcker och filmer har jag lite olika genre. När jag läser så väljer jag oftast självbiografier och böcker som har en twist på vägen (inga självklara slut) eller är spännande på något vis. När jag tittar på filmer eller serier så blir det oftast kriminalhistorier, deckare osv. Men jag klarar verkligen inte av att läsa en deckare - närmast är thriller som jag kan läsa. Har försökt många gånger att läsa en deckare men det är svårt och jag tröttnar fort.

onsdag 15 januari 2014

Bra med möten ibland

Läser på jobbet medan jag väntar...

Härligt att få nöjesläsa

Började på en ny bok idag. En lätt och rolig bok. Läsningen flyter och jag vänder blad ofta. Mycket härligt efter den tungrodda boken jag läste ut igår. Denna är inte så lång heller så det passar bra som "mellanspel" till nästa bok som kanske är lite längre och har lite tyngre innehåll. Härligt i alla fall att få nöjesläsa!

Boken jag läser nu är Sex and the mammaliv av Hannah Widell.  

Recension: I kroppen min - Resan mot livets slut och alltings början


Författare: Kristian Gidlund.
Genre: Biografi.
Antal sidor: 329.
Utgivningsår: 2013.
Förlag: Månpocket.
Utläst: 14 januari 2014.

Info: En unik berättelse av en ung människa som fått veta att han ska dö. Kristian Gidlund började skriva bloggen I kroppen min när han fick sin första cellgiftsbehandling mot magcancern, i mars 2011. Efter sex månader verkade det som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 visade det sig att han drabbats på nytt - den här gången var cancern obotlig. 
Boken I kroppen min baseras på hans välbesökta blogg, med texter som inte lämnar någon läsare oberörd: "Jag fick beskedet på en torsdag, strax innan jag skulle äta pannkakor. Men det började långt innan dess. Så klart. Jag ska försöka berätta. Jag ska försöka. Och redan där misslyckas jag. Har skrivit och raderat alldeles för länge nu. Det här är nog en självisk bok. Skapad av mig själv. För mig själv. Och om du vill läsa får du gärna göra det. Men det här är mitt sätt att hantera den här situationen. Mitt sätt att tygla det som har tvingat sig in i mitt liv. Som jag måste leva med. Jag hade tänkt berätta hur allt började, hur jag har tänkt sedan den där torsdagen. Jag hade tänkt berätta om vilka känslor som har osat, fräst och dundrat inom mig. Men jag orkar inte vara saklig. Inte vara föredömligt dramaturgisk i berättandet. Inte nu. Kanske senare. Men det finns något som jag måste berätta. Och om det upprör någon att det var på det här viset som ni fick reda på det, så är jag ledsen för det. Förlåt. Men ingen är mer upprörd över det här än jag. Jag lovar. Det finns något som jag måste berätta. Jag har cancer. Allting har förändrats. I morgon börjar min cellgiftsbehandling. Och den där torsdagen åt jag mina pannkakor kalla." 

Kristian Gidlund är 29 år och född och uppvuxen i Borlänge. Han är journalist och trummis i bandet Sugarplum Fairy. Hans blogg I kroppen min har fått enorm genomslagskraft och Kristian har medverkat i tv, tidningar och radio för att berätta om sin kamp mot magcancern som drabbade honom på nytt i augusti 2012.

Mina kommentarer: Gripande bok men den grep inte tag i mig. För mycket poesi, för min smak. Seg och jag blev alltid trött när jag skulle läsa. Hade jag inte gett mig sjutton på att läsa ut den så hade jag antagligen slängt iväg den redan innan halva. Tråkigt att den inte var mer i min smak då jag sett fram emot att läsa denna. Det var inte fel på det han berättade utan sättet som boken var skriven på.
Betyg: 3.

söndag 12 januari 2014

Det bästa lästillfället?

Vad vore det bästa lästillfället?

För mig vore det en bra bok, en sån där man är helt slukad av och vänder blad på löpande band. Sittandes i en skön fåtölj eller soffa, sitta riktigt bekvämt. Något gott att dricka och kanske något tilltugg. Bra läsbelysning. Total tystnad runt omkring, kanske med hjälp av öronproppar. Inget som stör i alla fall.

Jag hoppas att detta tillfälle någon gång kommer upplevas. Det vore en sån boost för själen.

fredag 10 januari 2014

Veckans bokbloggsjerka

Veckans fråga i bokbloggsjerka:
Tänker du delta i några utmaningar i år och i så fall vilka?

Svar:
Jag kommer delta i kaosutmaningen 2.0. Hoppas på att kunna bocka av så många som möjligt på den listan men skulle jag inte klara av de där 20 böckerna man ska läsa så är det inte hela världen. Ser det som en rolig grej genom läsandet.

fredag 3 januari 2014

Dagens bokinköp

Var i bokhandeln idag. Inte alls bra att ha en "vill läsa"-lista i iPhonen ifall man skulle springa på lite böcker. Min yngsta son fick även han ett par nya böcker.

På den sista bilden syns alla Pixi-böcker som finns i detta hemmet. Mina gamla (älskade dem!) och nya som mina barn fått (min yngsta son älskar dem!). : )