onsdag 31 december 2014

Bokslut 2014!

Lästa: 19 st.
Sidor lästa: 3991 st.
Timmar lyssnade: 53 timmar 33 minuter. 
Lånade: 0 st.
Köpta: 18 st.
Fått: 1 st.

Kvinnor/Män: 15/9.
E-böcker: 2 st.
Pocket/Danskt band: 12 st.
Ljudböcker: 5 st.
Inbundna: 0 st.
Hyllvärmare: 1 st.

Årets bästa: Livet efter dig.
Årets sämsta: I kroppen min; Resan mot livets slut och alltings början.
Årets överraskning: Alltid för er.
Årets besvikelse: All in: När livet är allt eller inget.
Årets otäckaste: Gone girl.
Årets känslostorm: Den fantastiska Gracie.

Skriva en lista med böcker


tisdag 30 december 2014

söndag 28 december 2014

Recension: Svikaren


Författare: Katarina Wennstam.
Uppläsare: Alexandra Rapaport.
Genre: Kriminalroman.
Speltid: 10 tim 5 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Serie: Charlotta Lugn del 1.
Utläst: 28 december 2014.

Info: Det rör sig helt klart om hämnd. För att fotbollsspelaren Sebastian Lilja vänt sin egen klubb ryggen och skrivit på för konkurrenten. Jävla Bajenfitta! Du ska dö! Du pissade på oss! Sebastian Lilja fick sitt sista år i livet förstört av anonyma hot. Men det gör å andra sidan saken ganska enkel för kriminalinspektör Charlotta Lugn. Det är naturligtvis en urspårad supporter som huggit kniven i Liljas kropp över sjuttio gånger. Och målsägarbiträdet Shirin Sundin får förklara för Sebastians föräldrar hur sport kan få människor att känna ett sådant hat. Men det är något som inte stämmer. Nya fakta kommer fram under utredningen som pekar i en helt annan riktning. Inte på en anonym våldsverkare utan någon som stått Sebastian Lilja nära. Väldigt nära. Katarina Wennstams skakande skildring av våld och intolerans i sportens värld. En sund själ i en död kropp.

Mina kommentarer: En bra bok värd att lyssna på. Spännande och intressant ämne. Man blir berörd av bokens handling.
Betyg: 3.

lördag 13 december 2014

Läsarutmaning 2015/Kaosutmaningen 2015

Hittade denna på pinterest idag. Googlade efter detta senast häromdagen men hittade inget men idag ploppade denna bilden upp i mitt nyhetsflöde. Vad tycker ni om den? Finns det någon annan? Heter väl Kaosutmaningen egentligen.



söndag 7 december 2014

Recension: Gone girl


Författare: Gillian Flynn.
Genre: Spänningsroman.
Antal sidor: 555.
Utgivningsår: 2014.
Förlag: Pocketförlaget.
Utläst: 6 december 2014.

Info: Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.
På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig var är Amy?

Egna kommentarer: Denna boken röstades fram i den bokcirkel jag är med i. Det är första gången jag är med i en bokcirkel så det ska bli spännande. Den hade sina sega perioder här och var men överlag tycker jag att den var rätt bra. När jag kommit till sidan 300 ungefär så blev jag fast. Då kom det en twist som gjorde att jag verkligen inte kunde lägga ifrån mig boken. Jag var tvungen att läsa ut den för att få reda på vad som skulle hända. Riktigt bra med många nervpirrande moment och man satt och tänkte: Hur ska detta gå? Vad händer nu? Slutet kom som en chock för mig. Självklart att den slutade just så efter allt man läst men det var inte riktigt det slutet som jag hade önskat mig. Men det gjorde inte det hela mindre bra för det dock. Bra bok och läsvärd!!
Mina betyg: 4.

Book jar som bestämmer

Igår läste jag ut Gone girl av Gillian Flynn. Tre dagar innan deadline. Skönt! Så nu var det dags att bestämma sig för vad man skulle läsa härnäst. Jag såg en bild på Pinterest som jag blev väldigt inspirerad av. Så jag var ju tvungen att göra likadant själv. En Book Jar. = D Jag har skrivit upp alla olästa böcker - nya som gamla, på små lappar och lagt dem i burken. Sen tar jag en lapp och den bok som står på lappen är den jag ska läsa. = D Så igår testade jag burken för första gången. = D

Min burk med boklappar.

Nu har jag tagit en lapp.

Boken jag ska läsa blev Den okända historien av Monica Ali.
En påhittad historia om Prinsessan Diana.
Ifall hon inte dog utan fejkade sin död och fortsatte
leva någon annanstans...



lördag 6 december 2014

Veckans bokbloggsjerka

Veckan fråga i Bokbloggsjerka:
Hur tror du att man kan inspirera barns läsande? Har du några goda exempel?

Svar:
Jag har alltid älskat böcker så att ha böcker i livet och vardagen är en självklarhet för mig. Jag försöker och gör allt jag kan för att böcker ska finnas även i mina barns vardag och jag hoppas att det fortsätter även när de blir äldre. Sen behöver de inte bli bokmalar som jag. Det jag gör är att från 1 års ålder börja läsa godnattsaga. Jag tar reda på vad barnen tycker om för något - t.ex. figurerna eller genre och köper bara böcker efter det. Jag tar med mig barnen till biblioteket och in i bokaffärer. Jag engagerar dem i vad jag köper för böcker, frågar dem mycket om böcker och vad de tycker om. Skulle vi missa en godnattsaga nuförtiden så reagerar barnen direkt och bara måste läsa. Sen är det svårt att få barnen att bara läsa en... = D