söndag 24 juli 2016

Recension: Lingon och lust


Författare: Eva Swedenmark, Annica Wennström.
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar.
Genre: Roman.
Speltid: 7 tim 33 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2009.
Serie: Familjen kring La Stella.
Utläst: 24 Juli 2016.

Info: Liselotte har förverkligat många av sina drömmar, ändå känner hon en obestämd lust och längtan som driver henne att ta nya beslut. Marios restaurang har fått ett uppsving, men svårigheterna han upplevt har förändrat honom på djupet. Ska han få svar på sina frågor då han söker sig ut i den jämtländska fjällvärlden? Barnen Sandra och Elias står inför nya utmaningar när deras föräldrars längtan driver dem alla vidare. Anita upplever en sällsam kraft i gamla känslor. Hemlighetsfullt smyger hon iväg med hinkar och bärplockare, men det är inte skogens rikedomar som lockar, utan något helt annat.
Men alla är inte lika förtjusta när förändringar återigen står för dörren. Lingonens röda färg lovar en annan sötma än de ger. För vissa i familjen kring La Stella känns tillvaron som om den är färgad av denna bittra eftersmak.

Mina kommentarer: Denna kändes lite gladare än de andra. Roliga grejer som händer med många av personerna. Känns som ett bra avslut. Vet inte om det kommer fler delar men då de andra böckerna har varit lite mer sorgsna och denna gladare kanske det är slutet på historien. = )
Betyg: 4.

fredag 22 juli 2016

Recension: Hallon och hat


Författare: Annica Wennström, Eva Swedenmark.
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar.
Genre: Roman.
Speltid: 8 tim 50 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2008.
Serie: Familjen kring La Stella.
Utläst: 22 Juli 2016.

Info: Liselotte drömde om en ny kärlek, men när hennes förhoppningar grusas kastar hon sig in i arbetet. Hon fortsätter att överraska både sig själv, sina vänner och företagarna i Östersund. Hon är full av idéer som går lättare och lättare att genomföra. Men när dottern Sandra fäster sin kritiska tonårsblick på henne inser hon att hon inte längre kan undvika de svåraste frågorna. Var det så här hon tänkt sig livet? Vart tog kärleken vägen?
Susanne och Håkan kämpar vidare för att deras nya ömtåliga relation ska accepteras. Anita känner hur marken skälver under henne när hon utmanar allt hon någonsin trott på. Hur klarar hennes man Börje de omvälvande förändringarna? Linda gör en tvärvändning som påverkar livet för både henne och Anders. Hon vågar ta plats igen.
Elias flyr till sin pappa Mario som vacklar under ansvaret. En dag står han plötsligt i Liselottes yogalokal och letar efter en annan dimension i tillvaron.
Mina kommentarer: Både roliga och tråkiga förändringar. Skönt när de flesta hittar sin plats i livet. Men även denna ser jag mest som något att lyssna på, lite tidsfördriv.
Betyg: 4.

onsdag 20 juli 2016

Recension: Vinbär och vemod


Författare: Annica Wennström, Eva Swedenmark.
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar.
Genre: Roman.
Speltid: 11 tim 52 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2007.
Serie: Familjen kring La Stella del 2.
Utläst: 19 juli 2016.

Info: Liselotte Pontis nystartade resebyrå går alldeles lysande och tillsammans med sin man Mario och barnen planerar hon för ett nytt liv i en stor villa på Frösön. Ett liv som ska få dem alla att slippa tänka på sveken och familjelögnerna - eller?

Mina kommentarer: En bra fortsättning. Händer mycket i familjerna och med personerna i dem. Allting är inte som det verkar. 
Betyg: 4.

måndag 18 juli 2016

Pockettoppen vecka 29

Då jag har varit väldigt inaktiv på bloggen och även när det gäller läsandet över lag så tänkte jag börja en helt ny pockettopp. Det var kul att få lite nya tips om vad man kan läsa. Så kör på men går inte in 100% på det men läser lite vad jag känner för på listan.

Här kommer böckerna för vecka 29:
  1. Här är jag nu - Karen Campbell
  2. Den tredje hustrun - Lisa Jewell
  3. Vi är alla helt utom oss - Karen Joy Fowler
  4. Arvet efter dig - Jojo Moyes
  5. Tills kärleken skiljer oss - Anna Lönnqvist
Två stycken har jag redan läst - recensioner finns här på bloggen. De andra ska jag kolla in då jag inte har riktigt koll på dem.

Recension: Smultron och svek


Författare: Annica Wennström, Eva Swedenmark.
Uppläsare: Callin Öhrvall Delmar.
Genre: Roman.
Speltid: 11 tim 52 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2006.
Serie: Familjen kring La Stella del 1.
Utläst: 13 Juli 2016.

Info: Liselotte kämpar för att finna balans i tillvaron. Hennes man Mario driver Östersunds mest populära restaurang, La Stella, och arbetar jämt. Själv har Liselotte fullt upp med barnen Sandra och Elias, med arbetet på resebyrån, med hemmet och med sina föräldrar. Och någonstans har hon en gnagande känsla av att livet inte blev som hon tänkt sig. 

Mina kommentarer: Bra story, bra skriven. Rätt uppenbar på vissa saker och jag blev arg på vissa personer i boken flera gånger. Tänker läsa del 2.
Betyg: 4.