onsdag 31 augusti 2016

Recension: Hundkärlek


Författare: Charlotta von Zweigbergk.
Uppläsare: Maria Lyckow.
Genre: Roman.
Speltid: 10 tim 29 min.
Förlag: Lind & Co.
Utgivningsår: 2016.
Utläst: 31 augusti 2016.

Info: Det handlar bara om hundarna. De ska para sig.Karin åker till Gotland med sin hund Sune. Där bor Patrik med sin tik Sonja.Om Karin och Patrik hade varit annorlunda kunde kärleken ha frodats för både hundar och människor, men så är det inte. De är båda motsatsen till teflonmänniskor, allt fastnar och oförrätter gnager sig envist fast. De har tunga bagage med skilsmässor, tillkortakommanden och svårhanterliga problemmed sina vuxna barn.Trots att både Karin och Patrik bestämt sig för att förbli singlar resten av livet väcks en passion och försiktigt yppar de hemligheter för varandra. Det går inte alltid så bra, missförstånden duggar tätt och bitterheten slåss mot kärleken. Och hundarnabehöver flera parningsförsök.


Mina kommentarer: Usch, vilken dålig bok. Vet inte riktigt om det skulle handla om hundarnas parningsförsök eller om de två huvudpersonernas aktivitet i sänghalmen. Det hände absolut ingenting mer än att de hade sex, pratade om problem och bråkade. Tyckte att de hade sex hela tiden. Så tråkigt. Sen var den väldigt detaljerad. Trodde att detta skulle vara en bok som handlade om hundar men nej, denna boken kunde ha hamnat på samma ställe som andra sexböcker. Blä.
Betyg: 2.


torsdag 25 augusti 2016

Recension: Drömmar ur snö


Författare: Anna Jansson.
Uppläsare: Marie Richardson.
Genre: Deckare.
Speltid: 11 tim 7 min.
Förlag: Norstedts.
Utgivningsår: 2004.
Serie: Maria Wern 5.
Utläst: 24 augusti 2016.

Info: Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller… 
”Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet.”
Vem möter de där ute i cyberrymden? Och vart kan det locka dem?
En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man hennes livlösa kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får det plågsamma uppdraget att meddela fadern, som är präst i Kronviken.
Utredningen drar ut på tiden. När ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lur och man söker en syndabock bland samhällets utstötta. En avvikande ung man har besökt prästgården och även setts följa efter flickorna. Hans största intresse är datorer. 
Misstänksamma blickar riktas även mot flyktingförläggningen. Media målar upp en svart och onyanserad bild av poliskårens tandlöshet och brist på resultat. På skolgården turas föräldrarna om att hålla vakt och ett kristeam inrättas. Rykten går om att någon tänker sätta eld på förläggningen...



Mina kommentarer: Spännande, hemsk. Anna Jansson skriver på ett väldigt bra sätt. En bra bok om hur falska rykten kan förstöra väldigt mycket och för väldigt många.
Betyg: 4.


lördag 20 augusti 2016

Recension: Vårjakt i Rosengädda


Författare: Emma Hamberg.
Uppläsare: Emma Hamberg.
Genre: Roman.
Speltid: 10 tim 7 min.
Förlag: Piratförlaget.
Utgivningsår: 2016.
Serie: Rosengädda 3.
Utläst: 20 augusti 2016.

Info: Tessan har allt ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet, en pratglad get samt en rik godsägare som förälskat tindrar åt hennes håll. Så Tessan klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om hon ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.

Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker faktiskt två människor upp i Rosengädda. Och de erbjuder precis det Tessan längtat efter. Full uppbackning helt kostnadsfritt. Trevligt förstås, fast Tessan kan inte förstå varför de gör detta för henne. Men när det klarnar vänder det inte bara upp och ner på Tessans liv utan hela Rosengädda.



Mina kommentarer: Helt underbar. Helt klart den bästa av böckerna. Jag grät flera gånger då det blev väldigt känslomässigt mot slutet. Kärleken är verkligen det starkaste som finns.
Betyg: 5.

onsdag 17 augusti 2016

Recension: Larma, släcka, rädda i Rosengädda


Författare: Emma Hamberg.
Uppläsare: Emma Hamberg.
Genre: Roman.
Speltid: 11 tim 35 min.
Förlag: Piratförlaget.
Utgivningsår: 2014.
Serie: Rosengädda 2.
Utläst: 16 augusti 2016.

Info: Tessan och hennes get Bella har flyttat in i Rosengäddas förfallna stationshus. Tapeterna flagar och murbruket förfaller men hoppet om att förvandla förfallet till en mysig bykrog brinner starkare än allt annat. Samtidigt som hon spacklar och målar provlagar hon vinångande vilsvinsgrytor.

Brandmannen Jonny sitter ensam i sin enorma tv-soffa med ett par 3D-glasögon på näsan, tittar på en dokumentär om delfiner och gråter. När han inte klarade årets fys-test så försvann snabbt det gamla livet. Nu får han istället på egen hand sköta pappersjobb på Rosengäddas lilla jourstation.

Rafael kliver av tåget i Rosengädda med sina fladdrande svarta Armani-kläder. Elegant som få och med en doft av hemligheter, dekadens och äventyr flyttar han in i det stora godset Smörkulla.



Mina kommentarer: Riktigt bra. Roligt språk. Massa känslor.
Betyg: 5.

söndag 14 augusti 2016

Recension: Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske


Författare: Emmy Abrahamson.
Uppläsare: Gunilla Leining.
Genre: Roman.
Speltid: 5 tim 26 min.
Förlag: Bonnier Audio.
Utgivningsår: 2016.
Utläst: 14 augusti 2016.

Info: Julia lever ensam med sin katt i Wien. En dag kommer hon att bli kompis med Elfriede Jelinek och sluta med att ständigt besvara enkäter som tidsfördriv. Till dess får hon arbeta som språklärare för överambitiösa företagsledare och underpresterande ungdomar.
På en parkbänk möter hon Ben och kärlek uppstår. Allt är perfekt, förutom det lilla faktum att Ben bor i en buske…
En härlig kärleksberättelse om att våga välja med hjärtat och se bortom yta, förväntningar och trasiga kläder. 


Mina kommentarer: Nja, inte så bra som jag tänkt mig. Lite spänning mot slutet kanske men nej, inget speciellt. Mest ett tidsfördriv. Alldeles för hypad.
Betyg: 3.

fredag 12 augusti 2016

Recension: Mörka platser


Författare: Gillian Flynn.
Uppläsare: Anna Maria Käll.
Genre: Spänningsroman.
Speltid: 15 tim 3 min.
Förlag: Word Audio Publishing.
Utgivningsår: 2013.
Utläst: 11 augusti 2016.

Info: Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla bondgård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.

Tjugofem år senare spårar en grupp påstridiga privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby lever på smulorna från en fond, upprättad av välgörare som sedan länge glömt bort henne. Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.

Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas för henne. Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

Mina kommentarer: Älskar Gillians böcker. Det är spänning från början till slut. Långsamt nystas sanningen fram men även fast man anar eller har några misstänkta så vet man inte förrän i slutet. Riktigt bra!!
Betyg: 5.

tisdag 9 augusti 2016

Pockettoppen vecka 32

Här kommer böckerna för vecka 32:
  1. Öppnas i händelse av min död - Liane Moriarty
  2. Bombmakaren och hans kvinna - Leif G. W. Persson
  3. De förklädda flickorna i Kabul - Jenny Nordberg
  4. Pastor Viveka och tanterna - Annette Haaland
  5. Allt jag inte minns - Jonas Hassen Khemiri

En har jag redan läst. En hade jag redan på listan. Så tre nya böcker - G.W.´s bok tror jag inte att jag kommer läsa men de andra två har jag läst om förut.

Listan ser ut såhär:
  1. Här är jag nu - Karen Campbell
  2. Den tredje hustrun - Lisa Jewell
  3. Vi är alla helt utom oss - Karen Joy Fowler
  4. Arvet efter dig - Jojo Moyes
  5. Tills kärleken skiljer oss - Anna Lönnqvist
  6. Allt jag inte minns - Jonas Hassen Khemiri
  7. Märkta för livet - Emelie Schepp
  8. Vita spår - Emelie Schepp
  9. Tre önskningar - Liane Moriarty

fredag 5 augusti 2016

Läste Inbox (1) igen.


Läste klart denna idag. Började samma dag som vi åkte till Danmark och läste ut den idag när vi åkte hem. Jag älskar den. Har läst den förut. Recension finns här. Denna läste jag verkligen bara för njutnings skull. Första pocketboken jag läst i år, annars har det bara varit ljudböcker. Det var helt underbart att få läsa. Hoppas jag hittar fler lätta och njutningsfulla böcker att läsa, vare sig jag har läst dem förut eller inte. Inga tunga och jobbiga, inga måste. Bara för att jag vill och tycker om. Härlig känsla i kroppen nu.

tisdag 2 augusti 2016

Pockettoppen vecka 31

Ser nu att jag har missat en veckas pockettopp men får skylla på semester. Var iväg mellan måndag och torsdag förra veckan så då hade jag inte tid. Nu har jag bara inte tänkt på det. Så blir att lägga in en ny topp idag för imorrn åker jag iväg ett par dagar igen.

Här kommer böckerna för vecka 31:
  1. Allt jag inte minns - Jonas Hassen Khemiri
  2. Märkta för livet - Emelie Schepp
  3. Vita spår - Emelie Schepp
  4. Tre önskningar - Liane Moriarty
  5. Arvet efter dig - Jojo Moyes

Mycket nytt. Hmm. Får kolla upp böckerna. Inga jag direkt känner igen. En som jag redan har läst. Recensioner finns i länkarna nedan.

Listan ser ut såhär:
  1. Här är jag nu - Karen Campbell
  2. Den tredje hustrun - Lisa Jewell
  3. Vi är alla helt utom oss - Karen Joy Fowler
  4. Arvet efter dig - Jojo Moyes
  5. Tills kärleken skiljer oss - Anna Lönnqvist

Recension: Den tredje hustrun


Författare: Lisa Jewell.
Uppläsare: Gunilla Leining.
Genre: Roman.
Speltid: 8 tim 25 min.
Förlag: Printz Publishing.
Utgivningsår: 2015.
Utläst: 2 augusti 2016.

Info: En sen aprilnatt snubblar Maya framför en Londonbuss. En tragisk olycka? Eller självmord? Hennes otröstliga make Adrian är fast besluten att ta reda på det. Maya hade ett jobb hon trivdes med, hon hade vänner. Adrian och Maya älskade varandra. Hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och deras barn. Ja, de var faktiskt som en enda stor lycklig familj.
Men det dröjer inte länge innan Adrian börjar identifiera de mörka sprickorna i sitt perfekta liv. För alla har hemligheter.

Och hemligheter kan få svåra konsekvenser.

Mina kommentarer: Den var faktiskt bitvis spännande. Först var jag tveksam till att läsa den. Gillar egentligen inte feelgood, det är för sliskigt och löjligt. Men denna var inte som en vanlig feelgood. Det var spänning, det var dramatik, det var onda tankar, det var död men också en massa kärlek. En riktigt bra bok!
Betyg: 4.